Bietjesstamppot met makreel

Bietenstamppot_met_makreel
Een heerlijk gerecht als je van vis houdt. De verschillende smaken wisselen elkaar mooi af: de zoete smaak van de bietjes, de zure smaak van de augurken, de romige smaak van de creme fraiche en de rooksmaak van de makreel!
Ingrediënten
  • 1 gerookte makreel
  • 1250 gram aardappelen
  • 5 eetlepels creme fraiche
  • 500 gram bietjes (voorgekookt)
  • 100 gram augurken
  • Boter
  • Zout
  • Peper

Bereiding
  1. Schil de aardappelen, snij deze in gelijke stukken en kook deze in een pan met ruim kokend water in 20 minuten gaar;
  2. Snij ondertussen de voorgekookte bietjes in blokjes;
  3. Maak de makreel schoon;
  4. Giet de aardappelen af, voeg de creme fraiche toe en stamp het geheel tot een smeuïge puree. Voeg eventueel een klont boter toe;
  5. Voeg de bietjes toe en roer het geheel met een lepel voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met flink wat peper;
  6. Laat de stamppot op een matig vuur goed warm worden (tussendoor goed roeren, anders heb je de kans dat het aanbrand);
  7. Verdeel de stamppot over de borden, leg de stukken makreel erop en maak het gerecht af met wat augurken.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver