2012
Slagroom maken
23-11-12 16:07 Categorie: Bijgerecht | Zuivel
Heb je zelf weleens slagroom gemaakt? Verser dan dit kun je niet krijgen en o zo lekker! Deze slagroom is alleen te gebruiken als gezoete opgeklopte slagroom. Het is daarom niet te gebruiken in warme gerechten als sauzen.

Tajine rundvlees met aardappelen en kikkererwten
Zo lekker dit gerecht. Je eet je vingers er haast bij op! Mocht je nu geen tajine in huis hebben, in een braadpan gaat het bereiden ook heel goed.

Panna Cotta
20-11-12 13:24 Categorie: Nagerecht
Het eerste desert van foodtingles. Kijken of het jou ook lukt om dit verrukkelijke nagerecht te maken.

Lees verder>
Surinaamse Roti
Je hebt nog geen idee wat je vanavond op tafel kan zetten? Wat dacht je van een authentiek Surinaams recept; Roti. Je moet er even de tijd voor nemen, maar dan weet je niet wat je proeft! Nooit meer wil je kant-en-klare roti of ‚Roti uit een pakje’. Ik zou zeggen: Eet smakelijk!

Oosterse Hutspot
Het is er weer tijd voor! Maar deze keer niet op z’n Hollands, maar met een Oosters tintje. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Lekker met Oosterse Speklapjes. Eet smakelijk!

Lees verder>
Pappardelle Stracotto
Een echt italiaans recept. Ik maak het recept met sucadelappen, maar met riblappen kan ook.

Kikkererwtensoep met tomaten en brood

Een lekker vegetarisch gerecht wat uitstekend als hoofdgerecht kan dienen. Erg voedzaam bovendien!
Lees verder>
Sucadelappen met appelstroop
Zoals wel vaker gezegd: hoe langer je dit gerecht laat stoven, hoe lekkerder! Een dag van tevoren maken, kan heel goed!
Lees verder>

Riant Gevulde Appel-Notentaart
22-09-12 10:58 Categorie: Brood & Gebak

Een flink uit de kluiten gewassen appeltaart, deze jongen. Op de foto hierboven zie je onze kleine variant, maar het recept is voor een groter exemplaar. Een flinke jongen die voor een 2e punt gaat… Lees verder>
Ovenrisotto met spek en prei
Een lekkere smeuïge risotto. Hij moet even in de oven, maar het makkelijke aan dit recept is dat je het grootste gedeelte van de tijd er geen omkijken naar hebt.
Lees verder>

Pastasoep met fagioli, spinazie en buffelmozzarella

Een voedzame Italiaanse maaltijdsoep met veel groenten en kruiden. Gebruik de mooiste producten die er op dat moment te krijgen zijn. Lees verder>
Spruitjes
19-09-12 11:01 Categorie: Bijgerecht | Groenten
Wie lust ze niet? Ik in ieder geval tot voor kort niet graag, maar met dit recept zal je versteld staan. Echt om toch eens een keer uit te proberen! Zorg er in ieder geval voor dat je de spruitjes niet „kapot kookt” zoals vroeger vaak gedaan werd. Niet voor niets dat wij ze thuis vroeger „snottenballen” noemde… Zonde van deze mooie groenten.
Lees verder>

Ghi
17-09-12 11:08 Categorie: Bijgerecht | Vedisch
Ghi of in het Nederlands „Geklaarde boter” is heilzaam voor het gehele lichaam. Ghi verlaagt het cholesterol en het LDL-cholesterol. Het helpt het cholesterol in balans te brengen en voorkomt en geneest hartziekten. Het is ideaal om in te bakken en te braden en het smaakt erg lekker.
Lees verder>

Arretjescake a la Marianne
17-09-12 11:07 Categorie: Brood & Gebak

Met dank aan Marianne!
Lees verder>
Gehakt Hachee
16-09-12 11:09 Categorie: Hoofdgerecht | Vlees
Pittige Uientaart
16-09-12 11:09 Categorie: Hoofdgerecht | Vlees