Broccoli Shoarma-schotel

BroccoliShoarma
Broccoli en shoarma gaan prima samen!

Ingrediënten

  • 1 kilo verse aardappelschijfjes
  • 700 gram broccoli
  • 350 gram varkensvlees-reepjes
  • 1 potje zongedroogde tomaatjes
  • 350 gram champignons
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 350 milliliter kookroom
  • 3 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 uien
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • Shoarma-kruiden
  • Snufje cayenne-peper

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook deze voor 4 minuten in kokend water totdat ze iets zachter zijn geworden.
  3. Snipper de uien, snij de champignons en de gedroogde tomaatjes.
  4. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de champignons en uien totdat ze zacht zijn.
  5. Voeg de varkensvleesreepjes toe en bak ze kort mee. Breng het geheel op smaak met de shoarma-kruiden voor een heerlijke smaakexplosie.
  6. Voeg de tomatenpuree en de zongedroogde tomaatjes toe aan het mengsel en breng verder op smaak met de Italiaanse kruiden en een snufje cayennepeper voor wat extra pit.
  7. Klop in een aparte kom de eieren los met de kookroom en voeg naar smaak zout en peper toe.
  8. Vul een ovenschaal met een laag van het varkensvleesmengsel, gevolgd door een laagje aardappelschijfjes. Verdeel daar bovenop de broccoliroosjes en giet het roommengsel er gelijkmatig overheen. Bestrooi het geheel met een royale hoeveelheid geraspte kaas.
  9. Bak de schotel in ongeveer 35 minuten af in de voorverwarmde oven, totdat de kaas mooi goudbruin is geworden en de aardappelschijfjes zacht zijn.

  • Serveer deze romige broccoli-aardappelovenschotel met varkensvlees als hoofdgerecht en geniet van de heerlijke smaken en texturen die samenkomen in deze verrukkelijke maaltijd. Eet smakelijk!
  • RapidWeaver Icon

    Made in RapidWeaver