Butter Chicken met rijst en komkommersalade

Butter Chicken met rijst en komkommersalade
Das genieten!

Ingrediënten

  • 300 gram basmatirijst
  • 375 gram kippendijfilet (in blokjes)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 rode uien
  • 1 komkommer
  • 10 gram koriander
  • 1 limoen (biologisch)
  • 450 gram Butter Chicken-saus

Bereiding
  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking;
  2. Snijd de kippendijfilet in blokjes;
  3. Snij de uien in halve ringen;
  4. Verhit in een ruime wok de zonnebloemolie en bak hierin de kippendijfilet en 2/3 van de rode uien rondom aan. Bestrooi met wat zout en peper;
  5. Snipper ondertussen de uien in halve ringen;
  6. Was de komkommer, verwijder de schil met een dunschiller en snij de komkommer in blokjes;
  7. Snijd de koriander fijn;
  8. Was de limoen, rasp de groene schil en pers het sap uit de limoen;
  9. Meng de komkommer met 1/3 van de rode ui, de koriander, het limoensap en -rasp. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout;
  10. Voeg de "Butter Chickensaus" toe aan het kippenmengsel en verwarm het geheel nog goed door voor ongeveer 2 minuten;
  11. Verdeel de rijst over de diepe borden en verdeel het kippen- en komkommersalade erover.

Eet smakelijk!
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver