Hutspot met meer smaak

Hutspot_met_smaak
Hutspot met smaak!
Ingrediënten
  • 300 gram rode uien
  • 750 gram winterwortel
  • 500 gram kruimige aardappels
  • 500 gram zoete aardappels
  • 1 rookworst
  • flinke scheut balsamico-azijn
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 flinke eetlepel kruidenkaas
  • 1 eetlepel suiker
  • snuf nootmuskaat
  • snuf zout
  • peper
  • boter

Bereiding
  1. Maak de uien schoon en snij deze in dunne reepjes;
  2. Maak vervolgens de wortelen schoon en snij deze in dunne plakjes;
  3. Schil de aardappelen en snij deze in gelijkmatige stukken;
  4. Kook de aardappelen in ruim water met wat zout en kook deze door voor ongeveer 20 minuten;
  5. Verhit een ruime hapjespan, smelt hierin de boter en roerbak hierin de wortelen en uien totdat ze zachter beginnen te worden;
  6. Breng dit geheel op smaak met een flinke scheut balsamico-aziin, een eetlepel suiker, een snuf zout en roer het geheel goed door;
  7. Giet de aardappelen goed af, stamp het geheel fijn;
  8. Breng dit op smaak met een flinke lepel kruidenkaas, 1 eetlepel mosterd, een snuf nootmuskaat en peper;
  9. Verwarm ondertussen de rookworst, snij deze in blokjes;
  10. Serveer het bord met een flinke lepel aardappel, hier bovenop een flinke lepel "peen en uien" en maakt het geheel af met rookworst.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver