Melanzane alla Parmigiana

Melazane
Dit is een klassiek recept uit het noorden van Italië. Het is een geweldige manier om aubergines klaar te maken. Wat je noemt: een echte smaaksensatie!

Ingrediënten

  • 3 grote aubergines
  • olijfolie
  • 1 ui (gepeld en fijngehakt)
  • 1 teen knoflook (gepeld en in dunne plakjes)
  • 1 grote theelepel gedroogde oregano
  • 800 gram gepelde tomatenblokjes
  • 1 bol buffelmozzarella
  • flink stuk Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels suiker
  • zout en peper
  • wijnazijn
  • flinke handvol verse basilicum
  • 2 eetlepels gedroogd broodkruim


Bereiding

  1. Schenk 2 a 3 flinke scheuten olijfolie in een grote pan op matig vuur. Doe de fijngesneden uitjes, knoflook en gedroogde oregano hierin en bak deze ongeveer 10 minuten totdat de uitjes zacht zijn en de knoflook een beetje kleur heeft.
  2. Doe de tomatenblokjes erbij en roer het mengsel goed door. Laat dit tomaten/uienmengsel ongeveer 15 minuten met de deksel op de pan zachtjes pruttelen;
  3. Snij de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm;
  4. Zet een grillpan op het vuur totdat deze goed heet is en rooster de plakken aubergine ondertussen aan beide kanten totdat deze iets geblakerd zijn;
  5. Breng de tomatensaus op smaak met een beetje peper en zout, klein scheutje wijnazijn, suiker en wat basilicum. Hou een handvol basilicum achter voor het broodkruim;
  6. Doe in een schaal een dun laagje tomatensaus, daarna een dun laagje parmezaanse kaas, gevolgd door een enkele laag aubergine. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje tomatensaus met flink wat geraspte parmezaanse kaas;
  7. Hussel het broodkruim met een beetje gehakte oregano en olijfolie en strooi dit mengsel op de parmezaanse kaas;
  8. Snij de mozzarella in kleine plakjes en verdeel dit over de schaal;
  9. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde over van 190C.

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver