Molla Risotto

Molla_Risotto
Deze lekkere Molla (Lente) Risotto zal je zeker smaken!

Ingrediënten

  • 300 gram Risotto
  • 225 gram Garnalen (diepvries)
  • 1 Courgette
  • 3 Roma Tomaten
  • 1 Ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 Winterwortelen
  • 1 Gele Paprika
  • 2 stengels Bleekselderij
  • Rucola
  • 1 Limoen
  • 2 Bouillonblokjes (groenten)
  • Witte wijn
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Water

Bereiding
  1. Maak de ui, knoflook, courgette, paprika's, bospenen, bleekselderij en tomaten schoon en snij deze in stukjes;
  2. Rasp de schil van de limoen en pers deze uit;
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime hapjespan en bak hierin de ui, bospeen en bleekselderij op een middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten;
  4. Verhit in een andere pan 1 eetlepel olijfolie, voeg de risottorijst toe en schep deze voorzichtig om totdat de korrels glazig zijn;
  5. Voeg een scheut witte wijn toe aan de rijst en laat de rijst de wijn goed opnemen;
  6. Voeg lepel voor lepel de bouillon toe aan de rijst en laat de rijst voorzichtig de bouillon opslurpen voordat je de volgende lepel toevoegd;
  7. Bak ondertussen de garnalen in een koekenpan voor 5 minuten in wat olijfolie;
  8. Voeg de garnalen en het groentenmengsel toe aan de risotto en laat het geheel voor ongeveer 5 minuten meekoken;
  9. Haal de risotto van het vuur, voeg wat limoensap naar smaak toe en breng op smaak met zout en peper;
  10. Maak het gerecht af met wat fijngesneden rucola.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver