Paksoischotel met gehakt en rijst

Paksoi-schotel
Met een paar ingrediënten zet je binnen een half uur dit heerlijke gerecht op tafel!

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt (rund)
  • 2 struiken paksoi
  • 12 kerstomaatjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel Al Andalus-specerijen
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 60 milliliter zonnebloemolie
  • 15 gram verse kruiden
  • Zout
  • Peper

Bereiding
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen;
  2. Was de paksoi-struiken en snij deze in smalle reepjes;
  3. Maak de knoflook schoon en snij deze in dunne reepjes;
  4. Snij de tomaatjes doormidden;
  5. Verhit de olie in een wok en bek hierin de gehakt met knoflook in 5 minuten rul;
  6. Voeg de paksoi-reepjes en de verse kruiden toe en bak het geheel nog eens 3 minuten door;
  7. Schep vervolgens de rijst door het mengsel;
  8. Breng op smaak met zout en peper een een eetlepel Al Andalus-specerijen;
  9. Voeg vlak voor het opdienen de tomaatjes toe aan het paksoi-mengsel;
  10. Dien het mengsel op in diepe borden.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver