Romige spinazie-lasagne met gehakt

FullSizeRender
Laten we eerlijk zijn: toch veel lekkerder dan uit een pakje?

Ingrediënten
  • 200 gram rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 300 gram gehakt (half om half)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 gram tomatenblokjes (in blik)
  • 700 gram spinazie (diepvries)
  • 200 milliliter melk
  • 200 gram zuivelspread (naturel)
  • 150 gram geraspte kaas
  • 9 lasagne-bladen
  • peper
  • zout

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C;
  2. Snipper de uien en snij de knoflook fijn;
  3. Verhit wat olijfolie in een ruime hapjespan en fruit hier de ui lichtbruin (voor meer smaak);
  4. Voeg de fijngesneden knoflook, het gehakt en de Provençaalse kruiden toe en bak het geheel in 4 minuten rul;
  5. Voeg daarna de tomatenblokjes en spinazie toe aan het gehaktmengsel en kook het geheel goed door voor ongeveer 7 minuten;
  6. Meng vervolgens de melk en 2/3 van de zuivelspread er door heen;
  7. Breng het geheel op smaak met peper en eventueel wat zout;
  8. Meng de resterende zuivelspread met de geraspte kaas;
  9. Leg allereerst een dunne laag van het gehakt/spinazie-mengsel aan in een ruime ovenschaal en leg hierop 3 lasagne-bladen. Doe dit om en om en eindig met 3 lasagne-bladen;
  10. Spreid het zuivelspread-kaasmengsel over de bovenste lasagne-bladen en zorg ervoor dat de randen van de bladen goed bedekt zijn;
  11. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas;
  12. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal voor 45 minuten in de voorverwarmde oven;
  13. Verwijder de folie en bak het geheel nog goed door voor 15 minuten;
  14. Haal de schaal uit de oven, laat voor 5 minuten rusten zodat je er mooie blokken van kan snijden.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver