Spaghetti met ricottaballetjes in tomatensaus


Nog een Italiaans gerecht, maar een vegetarisch gerecht dit keer.

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 300 gram spaghetti
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • 500 ml passata
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • 3 sneetjes witbrood
  • 2 eieren
  • 200 gram bloem
  • 250 gram ricotta
  • 100 geraspte pecorino
  • 1/2 bosje basilicum

  • Bereiding
    1. Pel en snij de knoflook fijn. Pel en snipper de ui;
    2. Halveer de peper in de lengte, verwijder eventueel de zaadlijsten en snij de peper fijn. Halveer de cherrytomaatjes;
    3. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan. Fruit de uit, 2/3 van de knoflook en de peper voor ongeveer 2 minuten. Voeg de cherrytomaatjes toe. Schenk de witte wijn erbij en laat dit alles voor 2 minuten inkoken;
    4. Voeg de passaat toe, roer goed door en laat de saus voor ongeveer 10 minuten pruttelen. Breng de tomatensaus op smaak met een beetje zout;
    5. Pluk en snij de peterselie fijn;
    6. Hak het brood heel fijn. Schep het brood, de resterende knoflook, de peterselie, de eieren, de bloem, de ricotta en de pecorino in een kom. Kneed dit goed door totdat er een stevige massa ontstaat;
    7. Vet je handen in met olijfolie. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongbal en leg ze voorzichtig in de tomatensaus;
    8. Verwarm de ricottaballetjes voor ongeveer 10 minuten in de tomatensaus;
    9. Pluk de basilicum en voeg deze als laatste toe aan de tomatensaus;
    10. Verdeel de spaghetti en de tomatensaus met de ricottaballetjes over de borden en garneer deze met de achtergehouden basilicum.
    RapidWeaver Icon

    Made in RapidWeaver