Zoete aardappel stamppot met zalm, rucola en cottage cheese

Zoete aardappel stamppot met rucola, cottage cheese en zalm
Alle smaken in 1 gerecht: Zoete aardappels, Zout van de Zalm, Zure Citroen en een bittertje van de rucola.
Ingrediënten
  • 1250 gram zoete aardappels
  • 4 zalmfilets (op de huid)
  • 150 gram rucola
  • 100 gram cottage cheese (1/2 bakje)
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Bereiding
  1. Schil de aardappels, snij deze in gelijke stukken en kook ze in een ruime pan met water met zout voor 15 minuten;
  2. Giet de aardappelen af, laat ze vervolgens kort droog stomen in de pan op een heel laag vuur;
  3. Voeg 100 gram cottage cheese toe en stamp het geheel tot een grove puree;
  4. Schep de rucola door de puree, breng het op smaak met zout en peper en laat het geheel op een laag vuur weer goed warm worden, wel tussentijds blijven roeren om aanbranden te voorkomen!;
  5. Verhit ondertussen in een koekenpan de olijfolie, bak de zalm eerst op de huidzijde voor 4 minuten en daarna op de andere zijde voor 3 minuten. Bestrooi het met zout en peper;
  6. Verdeel de stamppot over 4 borden, leg de zalm met een schijfje citroen erbij.

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver